Baxi, 2 år, glad og harmonisk

Baxi, 2 år, glad og harmonisk

Jeg har trænet hund - sådan for alvor - siden 1983 og været frivillig instruktør i rigtigt mange år. Mit største ønske for min egen hund er at den skal være glad og elske sit liv. Og det ønsker jeg for alle andre hunde også.

Af og til løber jeg ind i hundeejere, som er rådvilde fordi deres hund er blevet katagoriseret som umulig at hjælpe i den klub eller hos den træner, hvor den har gået siden den var hvalp eller unghund.

Det er meget sjældent at man ikke kan hjælpe en hund og fører. Føreren vil oftest gøre alt hvad de kan for at deres hund skal trives, og hunden opfører sig ikke dårligt eller uhensigtsmæssigt fordi det er en dårlig hund! Det er en svær situation, for hele familien elsker jo deres hund og vil kun det bedste for den.

I de fleste tilfælde jeg har set, handler det om at man som underviser giver sig tid til hundeføreren og arbejder med det gode de og hunden kommer med, for alle kommer med noget godt. Resten handler om venlig tilpasning og at lære nye vaner i sin omgang med sin hund.

Det er instruktørens fornemmeste opgave at anerkende at hundeejeren har verdens bedste hund uanset hvad deres mål med samarbejdet er. Det handler ikke om træningsmetoder over for hunden, men primært om hvordan man taler til og anerkender hundeføreren. Og så handler det om at man forstår og anerkender den enkelte hunderaces egenskaber og tilpasser træningen derefter.

Jeg hjælper også gerne dig ...

Lejlighedsvis hjælper jeg hundeejere, som har brug for at blive lyttet til og forstået. Har du lyst til lidt anerkendende eneundervisning, hvor både du og din hund med indsigt og forståelse bliver ledt på rette vej med både hunde- og menneskevenlige metoder, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg er sikker på at vi kan finde en aftale, som du, jeg og ikke mindst din hund vil blive glade for.

Del siden